HostGator veb hosting servis

Hostgator je jedan od najvećih i najpoznatijih veb hosting servisa na svetu. Od 2002. godine kada je osnovan, Hostgator je za relativno kratko vreme postao vodeća kompanija u okviru veb hosting industrije, sa kapacitetom od preko 7000 servera koji opslužuju preko 4 miliona domena, što otprilike predstavlja 1% svetskog internet saobraćaja.

Kao tehnološki lider u svojoj oblasti, Hostgator trenutno opslužuje preko 250.000 klijenata sa svojim inovativnim proizvodima i uslugom, dizajniranim da zadovolje potrebe klijenata različitih kategorija, od pojedinaca do kompanija iz grupe Fortune 500 (500 najvećih i najbogatijih kompanija na svetu) u više od 200 zemalja.

Zašto je HostGator jedan od najboljih web hosting servisa na svetu?

Navešću nekoliko činjenica koje HostGator čine jednim od najboljih veb hosting servisa na svetu:

1. Cene i Paketi

HostGator nudi veliki izbor veb hosting paketa kao što su Shared (Deljivi), Dedicated (Dodeljeni) i Reseller (Preprodajni) paketi.

Ukoliko pokrećete vaš prvi blog i planirate da i kasnije kupujete nove domene, “Baby” veb hosting paket koji spada u kategoriju Shared (Deljivi), predstavlja najbolju opciju. Ponuđeno vam je nekoliko nekoliko cenovnih razreda u zavisnosti od dužine trajanja paketa:

  • Mesečno plaćanje – $9.95/mesečno
  • Plaćanje za 2 godine unapred – $8.95/mesec
  • Plaćanje za 3 godine unapred – $7.95/mesec

Nijedan od ovih planova nema neke skrivene dodatne rashode pružajući vam na taj način maksimalnu fleksibilnost i vrednost.

Video prezentacijaKako kupiti veb hosting paket za 1 CENT?

2. Korisnički servis

Podrška putem telefona i “Live Chat” (Čet uživo) su dostupni 24 sata dnevno. Takođe, na raspolaganju vam je i odgovarajući sistem kartica kao i samopomažući “centar znanja” koji sadrži preko 60 video tutorijala za različite veb hosting oblasti.

3. Disk prostor

Mnogi veb hosting servisi sada nude neograničen disk prostor. Kako ne postoji ništa što je neograničeno, HostGator veoma lako podržava sajtove prosečnih veličina koji koriste 10 GB ili manje.

4. Propustnost

Kao dodatak disk prostoru, HostGator ima u ponudi neograničenu propustnost. Kao i u slučaju disk prostora, i ovde je nemoguće opsluživati neograničenu propustljivost ali HostGator veoma lako podržava tipičan blog (ili veb sajt) koji koristi 10 GB ili manje.

5. Sigurnost

HostGator nudi SSL sigurnosne servere koji obezbeđuju da nijedna informacija koja se razmenjuje između posetilaca i vašeg vebsajta bude šifrovana i sigurna.

6. Pouzdanost

HostGator garantuje pristupnost vašem sajtu 99,9% vremena. Dok neki drugi veb hosting servisi propovedaju ovu količinu vidljivosti, HostGator će vam obezbediti mesec dana besplatnog veb hostinga ukoliko pristupnost od 99,9% nije postignuta.

7. Lakoća rukovanja

cPanel (kontrolni panel) je jedan od najpopularnijih i najjednostavnijih aplikacija za rukovođenje nalogom i dostupan je uz svaki paket. On omogućava da kontrolišete prostor i propustljivost, statistiku po pitanju dostupnosti sajta, kreirate imejl naloge i još mnogo toga.

8. Garancije

Svi nalozi dolaze sa 45-dnevnom garancijom i povraćajem novca. Ukoliko niste zadovoljni sa njihovim servisom iz bilo kog razloga, dovoljno je da potražite refundiranje i novac će vam biti vraćen.

9. Popusti

HostGator ima običaj da ponudi periodične popuste u iznosu od 10 do 20% tokom glavnih  praznika.

Koji veb hosting vi koristite i koja su vaša iskustva?

Ukoliko imate neko pitanje ili vam je potrebno neko dodatno objašnjenje, možete ga postaviti u delu za komentare.

PODELI