5 najčešćih web hosting grešaka

Web Hosting možete posmatrati kao vašu onlajn imovinu jer je to mesto gde će vaš blog ubuduće “stanovati”.

Pre nego što se definitivno odlučite za web hosting servis, obratite pažnju na 5 najčešćih grešaka koje bi mogle uticati na kvalitet prikaza vašeg bloga.

5 najčešćih grešaka

1. Korišćenje usluga besplatnog web hosting naloga

Iako je u današnje vreme moguće koristiti usluge besplatnog veb hosting servisa, to nije nešto što bih vam preporučio ukoliko želite da gradite dugotrajan onlajn biznis.

Pre svega, ovi besplatni veb hosting servisi zarađuju novac prikazivanjem svojih oglasa i reklama u zaglavlju ili podnožju vašeg bloga (ili veb sajta).

Drugi razlog je loš kvalitet usluge. U najboljem slučaju, vaš blog će biti vidljiv ali će “otvaranje” njegovog prikaza biti jako sporo.

Kao treće, često “pucanje” sistema će uzrokovati da vaši posetioci ne budu u prilici da posete i pogledaju vaš blog.

2. Korišćenje jeftinog web hosting servisa

Sledeća greška, vrlo slična prethodnoj, je koje biranje jeftinog veb hosting servisa. Na primer, kompanije koje nude neograničen disk prostor i neograničenu propustnost po ceni od $2/mesečno ili manje.

Nemojte zaboraviti da je veb hosting jako važan element vašeg bloga ili veb sajta. Investirajte vaš novac u kvalitetan veb hosting servis od samog početka ukoliko planirate da se ozbiljno bavite onlajn biznisom.

3. Istraživanje i upoređivanje web hosting servisa

Pre nego što donesete definitivnu odluku o veb hosting kompaniji čije ćete usluge koristiti, preporučljivo je izvršiti određeno istraživanje i upoređivanje.

Pre svega, na internetu možete pronaći veliki broj foruma na kojima ćete saznati iskustva drugih kao i ime kompanije čije veb hosting usluge koriste.

Takođe, možete sami izvršiti testiranje korisničkog servisa određene kompanije proverom vremena koje im je potrebno kako bi vam odgovorili na postavljeno pitanje kao i samog kvaliteta odgovora.

Na kraju, od veb hosting servisa možete zatražiti da vam preporuči par blogova (ili veb sajtova) koji koriste njihove usluge i proveriti sa vlasnicima tih blogova kako su oni zadovoljni kvalitetom usluga tog veb hosting servisa.

4. Biranje web hosting servisa na Windows platformi

Veb hosting servisi mogu biti pokrenuti na Windows ili Linux platformi.

Da li je bitno koji ćete odabrati?

Preporuka je da izaberete veb hosting servis koji je pokrenut na Linux platformi. Nemojte brinuti ukoliko je vaš kompjuter pokrenut na Windows platformi jer to nema nikakve veze – ovde je reč o operativnom sistemu na kome je pokrenut sam veb hosting servis.

Hosting servisi pokrenuti na Linux platformi imaju nekoliko prednosti. Pre svega mnogo su sigurniji i pouzdaniji. Kao drugo, oni koriste veb server softver po imenu Apache, koji je brži i ima mnogo bolje karakteristike u odnosu na softver koji pokreće Windows platformu.

5. Biranje web hosting servisa bez cPanel-a

Poslednja stavka o kojoj treba povesti računa pri biranju veb hosting servisa je aplikacija po imenu cPanel (Control Panel – kontrolni ekran).

Pored toga što u sebi sadrži mnogobrojne opcije, cPanel vam omogućava da na jednostavan način čuvate i prenosite vaše podatke, tj. bićete u mogućnosti da vaš blog prenesete na neki drugi veb hosting servis ukoliko se za to pojavi potreba.

U današnje vreme postoji stotine kompanija koje nude svoje veb hosting usluge. Tokom godina, jedna od njih se izdvojila od ostalih. U pitanju je kompanija po imenu HostGator.

U okviru svog standardnog, “Baby” paketa koji je i više nego dovoljan za pokretanje bloga ili veb sajta, na raspolaganju će vam biti sledeće opcije:

  • 24-časovna korisnička podrška
  • sigurnost
  • pouzdanost
  • lakoća rukovanja (cPanel)
  • neograničena * količina disk prostora
  • neograničena* količina propusnosti
  • pristupačna cena ($9.95/mesečno)
  • bez ograničenja broja instaliranih blogova ili veb sajtova

*kako ne postoji ništa što je neograničeno, HostGator veoma lako podržava sajtove prosečnih veličina koji koriste 10 GB ili manje.

www.HostGator.com

Ukoliko imate neko pitanje ili vam je potrebno neko dodatno objašnjenje, upišite ga u delu za komentare.

PODELI