Ping Servisi: Kako da povećate online prisutnost vašeg bloga za 13 puta!

Primenom dole navedenih koraka, online prisutnost vašeg bloga biće povećana za 13 puta! Najbolje od svega je to što ćete ove korake morati da uradite samo jednom.

Ovo je preporučena lista ping servisa za WordPress blog od strane Vladimira Prelovca, jednog od vodećih svetskih stručnjaka kada je reč o SEO-u (Search Engine Optimization – optimizacija za web pretraživače), koje je prikupio na osnovu ličnog iskustva i raznih izvora na webu.

Svaki put kada objavite novi post, ovi servisi će biti obavešteni o novitetima na vašem blogu i samim tim povećati vašu online prisutnost. Da biste koristili ovu listu, kopirajte je i unesite u za to predviđen prostor na dnu strane u oviru Settings/Writing odeljka u okviru vaše WordPress platforme.

Koraci

Korak #1 – ulazak u WP admin panel

Ulogujte se u vaš Wp admin panel upisivanjem korisničkog imena i lozinke:

Ulazak u WP admin panel

Korak #2

Sa leve strane pronađite odeljak Settings/Writing:

Ulazak u Setting/Writing odeljak

Korak #3

Kada se otvori Writing Settings stranica, spustite se do kraja stranice do dela pod nazivom “Update Services”. Ukoliko ovo niste nikada radili, u okviru dela za upisivanje ping servisa imaćete upisan samo jedan ping servis:

Odeljak "Update Services"

Korak #4

Izbrišite ga i upišite sve ping serise komandom Copy/Paste koji se nalaze na priloženoj listi. KLikom na donji link otvoriće se novi “prozor”:

PING Servisi (.txt)

Nemojte zaboraviti da kliknete na plavo dugme “Save Changes” (Sačuvaj Izmene)!

Nakon uspešno izvršenog Copy/Paste-ovanja, vaša nova ping lista će izgledati ovako:

Unos nove liste ping servisa

Ovim jednostavnim postupkom ste povećali broj servisa koji će biti obavešteni svaki put kada budete objavili novi post ili izvršili neku novu promenu na vašem WP blogu.

PODELI