5 dobrih razloga za Namecheap

Koristio sam usluge domen registra GoDaddy skoro šest meseci. To je bilo sve do trenutka kada sam naučio malo više o domen registrima, njihovim prednostima i manama i tek tada sam uvideo koliko sam propustio radeći sa GoDaddy domen registrom.

Došao sam do zaključka da je Namecheap najbolje rešenje za mene i odlučio da ubuduće, sve ono što je vezano za domene, radim sa ovom renomiranom kompanijom.

5 razloga zbog kojih sam se odlučio za Namecheap

1. Cena – $10.69/godišnje ( za .com ekstenziju)

Osim u slučaju nekih malih “specijalnih” popusta (20% ukoliko je kupovina veća od $70), uobičajena cena za kupovinu .com domena kod Godaddy-a iznosi $14.99 za godinu dana.

Ukoliko odaberete Namecheap za domen registra jer planirate da i ubuduće kupujete nove domene, ove razlike u dodatku sa sledećom stavkom, mogu napraviti velike uštede u vašem Internet budžetu.

2. Besplatan “WhoIs Guard” za sve kupljene domene

Ovo je, iskreno, imalo najveći uticaj da se odlučim za Namecheap. “WhoIs Guard” je opcija koju možete odabrati tokom kupovine svakog domena i predstavlja zaštitu privatnosti kupca – ukoliko neko želi da sazna vaše podatke (ne i vrstu i broj platne kartice), opcija “WhoIs Guard” će ga u tome sprečiti.

Kod GoDaddy-a će vas to zadovoljstvo koštati dodatnih $8.99/godišnje od samog starta – što je, skoro, cena jednog novog domena!

Namecheap “WhoIs Guard” je besplatan za prvu godinu pri kupovini svakog domena a po isteku prvih godinu dana iznosi $2.89/godišnje.

Ukoliko kupujete više domena odjednom, možete proći još povoljnije.

3. Jednostavan korisnički interfejs

Navigacija u okviru GoDaddy-a ponekad može biti pravi košmar, pogotovu za one koji to nikada nisu radili. Meni se lično ne dopada. Spor je! Potrebno je mnogo klikova mišem kako bi se nešto odradilo. Da ne pričam o dodatnim ponudama za kupovinu koje čega…

Nasuprot tome, Namecheap ima veoma jednostavnan proces za kupovinu. Otvaranje naloga, pretraga domena, “WhoIs Guard” opcija, kupovina domena, upravljane domenima.

Sve se svodi na 4 – 5 logičnih koraka u okviru Namecheap aplikacionog servisa što ga čini efikasnim i lakim za korišćenje.

4. Bez dodatnih (dosadnih) GoDaddy ponuda

Ovo je verovatno najfrustrirajući aspekt kupovine kod Godaddy-a. Kada god pokušate da kupite domen odmah ćete biti bombardovani dodatnim ponudama – “Kupi dodatni domen!”, “Kupi veb hosting paket kod nas!”, “besplatne email adrese!”, itd.

Na različite načine pokušaće da vam ponude dodatne kupovine za koje nemate nikakav interes.

5. Bolja usluga korisničkog servisa

Ne znam šta bih ovom naslovu mogao da dodam. Kada vam je potrebna pomoć u vezi nečeg specifičnog potrebno je jako puno vremena dok ne dobijete odgovor od Godaddy-a.

Namecheap je, za razliku od njih, mnogo uslužniji.

Koji vi domen registar koristite i koja su vaša iskustva?

Ukoliko imate neko pitanje ili vam je potrebno neko dodatno objašnjenje, možete ga postaviti u delu za komentare.

PODELI