4 vitalne komponente za uspeh u Internet marketingu

Početak vašeg bavljenja internet marketingom počinje donošenjem odluke da obrazujete sebe u vezi materije. Mnogi misle da su izgubljeni, da kasne i da su daleko iza drugih u ovom ludom svetu online marketinga.

Stvarnost je malo drugačija – stvari se menjaju tako brzo da nikad nije bilo bolje vreme da počnete sa vašom edukacijom i prihvatite priključak primenjujući ono što ste naučili.

4 vitalne komponente za kreiranje uspeha

1. Kreiranje sopstvene internet baze pokretanjem samoodržavajućeg bloga

Blog je neophodan za lično predstavljanje umesto zilion puta korišćenog kompanijskog veb sajta. Ali… i ovo je jedno veliko ali – alatke su neupotrebljive jer traže motivisanu osobu koja ŽELI da nauči kako da ih koristi. To je isto kao da čitate o vožnji bicikla i nikada ne sednete na njega i osetite kako izgleda prava vožnja.

Svaki dan u kome nemate svoj blog vi ste na gubitku jer svakog dana desetine hiljada ljudi pretražuje Internet iz dva osnovna razloga:

  • da nađu rešenje za svoj problem
  • da priušte sebi zadovoljstvo

U toj potrazi bi mogli da pronađu upravo vas, ali vi morate biti prisutni tako što ćete pokrenuti svoj blog kako biste se predstavili i pokazali čime se bavite i koji su vaši kvaliteti.

Morate pokrenuti svoju marketing bazu ili samoodržavajući blog kako biste iskoristili sve ono što ste naučili i što usput učite. Samo na taj način možete pružiti upotrebljive i vredne informacije čitaocima vašeg bloga.

Pisanje blog posta nije tako teško. Sve što trebate da uradite je napišete ono što ste naučili i primenili u svom svakodnevnom radu što je dovelo do određenih rezultata.

–>> Trilogija “Blog dok si rek'o blog” – uputstvo za totalne početnike

–>> Kako napraviti blog za 4 sata?

2. Gradite svoju reputaciju verodostojnog savetnika

Ovo je stavka koja najviše nervira ljude i koja je zaslužna za masovno odustajanje i pre samog počinjanja – Šta ako nisam vešt/a u pisanju? O čemu da pišem?

Na internetu možete pronaći hiljade članaka sa savetima kako možete pronaći ideje o čemu biste mogli da pišete a vezano je za ono čime se bavite u svom onlajn biznisu.

3. Facebook & Twitter

Iskoristite društvene mreže kako biste pozvali ljude ka vašem blogu i privukli ih da se bolje upoznaju sa vama i onim čime se bavite.

4. Besplatna brošura, email kurs ili video materijal

“Privucite” posetioce da i dalje ostanu u kontaktu sa vama dajući im nešto besplatno što im može koristiti u zamenu za njihovo ime i email adresu.

Ovi koraci vam se na prvi pogled mogu učiniti jednostavnim ali je PREDUZIMANJE AKCIJE mnogo teže.

Koliko vas košta da ne preduzmete ništa?

Ukoliko imate neko pitanje ili vam je potrebno neko dodatno objašnjenje, možete ga postaviti u delu za komentare.

PODELI