Ko je Alek Stanojević?

Alek (pravo ime Aleksandar) Stanojević rođen je 1970. godine u Beogradu, gde i sada živi.

Po završetku Arhitektonskog fakulteta na Beogradskom univerzitetu 1996. godine, sledećih 12 godina provodi radeći kao arhitekta u nekoliko građevinskih firmi. Najveći deo svoje arhitektonske karijere proveo je okviru firme “Termoglas”, na mestu projektanta objekata od lexan-a.

U svojoj 35-oj godini, počinje sa preispitivanjem samoga sebe u vezi dotadašnjeg i budućeg života. Posle dugog razmišljanja, dolazi do zaključka da nije zadovoljan postignutim i da nije srećan kao čovek u onoj meri u kojoj bi voleo i počinje da razmišlja o tome kako da promeni svoj život.

Vremenom se, kao moguće rešenje, pojavljuje ideja o “nekoj” vrsti trgovine. Sa time su došla i mnogobrojna pitanja na koja nije znao odgovor:

 • Šta zna o tome?
 • Proizvod?
 • Početni kapital?
 • Gde pronaći partnere?
 • Odakle početi?

Bezbroj pitanja i isto toliko nepoznanica. Rešenje je došlo iznenada, 12. oktobra 2007. godine.

Tokom slučajnog susreta i razgovora sa svojim prijateljem, po prvi put se upoznaje sa mrežnim marketingom. Nedugo zatim, po prvi put učestvuje na seminaru takvog tipa, u organizaciji austrijske firme WVP, održanom u Tesliću (BiH).

Godinu dana kasnije, 4. avgusta 2008. godine, daje otkaz i odlučuje da se profesionalno bavi poslom savetnika za osigurane fondove.

Tražeći način kako da se oslobodi telefonskih poziva, otkazanih sastanaka u poslednjem trenutku, razgovora sa nepoznatim ljudima i kako da obezbedi veći broj klijenata neophodnih za dalje uspešno bavljenje poslom savetnika, početkom novembra 2009. godine, stidljivo zaviruje u svet Interneta i sjajnih mogućnosti koje ta alatka pruža.

Nakon nekoliko pročitanih e-knjiga, odslušanih vebinara, kurseva i intevjua, dolazi na ideju da pokrene i objavi svoj prvi veb sajt, neizbežan element svakog uspešnog poslovanja u okviru Internet marketinga.

Ideja je zvučala jako primamljivo i bio je spreman da počne. Sa svim dostupnim informacijama putem Interneta i pristojnim poznavanjem engleskog jezika, mislio je da to neće biti toliko težak posao.

U kakvoj je samo zabludi bio!

Mnoge knjige koje je proučavao na tu temu su u svom pristupu bile, ili napisane tako da se podrazumeva da se nešto unapred zna ili su u svom teoretskom pristupu bile preobimne. Nigde nije mogao da nađe odgovor na svoje pitanje:

“Kako da ja sam uradim to?”

Bilo je prosto nemoguće pronaći priručnik za totalne početnike sa svim neophodnim koracima objašnjenim na jednom mestu kako bi se pokrenuo web sajt i u kome bi se mogli pronaći odgovori na neka osnovna pitanja:

 • blog
 • razlika izmedu veb sajta i bloga
 • domen
 • veb hosting
 • serveri domena
 • autoresponder
 • WordPress
 • URL, HTML, DNS,FTP,HTTP,RSS…

Našao se u velikoj dilemi: ili da sve lepo zaboravi i vrati se dotadašnjem načinu rada ili da nastavi dalje sa učenjem. Ponovo je počeo da čita e-knjige, gleda vebinare i video materijale, sluša intervjue. Ovog puta je, za razliku od prošlog, počeo da zapisuje sve ono o čemu je čitao, slušao i gledao.

Proveo je narednih 5 meseci pokušavajući da shvati o čemu se tu, zapravo, radi. Ispunio je 11 svezaka sa više od 600 strana. Najvažnija stvar koju je učinio bila je ta što je počeo da PRIMENJUJE jednu po jednu naučenu stvar.

Konačno, naučio je OSNOVE kreiranja i objavljivanja bloga na Internetu i objavio svoj prvi post, početkom maja 2010.godine. Danas je vlasnik nekoliko veb sajtova. Jedan od njih je ovaj na kome se upravo nalazite.

Jednom prilikom, odgovarajući na pitanje kako je to postigao, rodila se ideja o pokretanju ovog bloga.